ERDEM PROJEMİZ: ''MEDYA OKULU''

ERDEM PROJEMİZ: ''MEDYA OKULU''

Fatih İmam Hatip Ortaokulu, Tavşanlı İmam Hatip Lisesi ve Tavşanlı Devlet Ana İmam Hatip Lisesi'nin iş birliği içerisinde yürüttüğü "Medya Okulu" projesi Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından Kütahya'da hibe desteği almaya hak kazanan tek proje olmuştur.

Sosyal çevre içerisinde doğan insan, çevresindeki herkes ve her şeyle iletişim halinde yaşamını sürdürür. Diğer insanlarla iletişim kurmaya ve sosyalleşmeye ihtiyaç duyar. Teknolojinin hızlı gelişimi sonucunda internet bilgi edinme, eğlenme, iletişim kurma ve sosyalleşme ihtiyacını karşılama bakımından popüler bir araç haline gelmiştir. TÜİK verilerine göre bilgisayar ve internet kullanımı 2020 yılında 16-74 yaş grubundaki bireylerde %79,0 iken  2021 yılında 16-74 yaş grubundaki bireylerde %82,6 olarak belirlenmiş olması bizlere ülkemizde geniş bir kitlenin teknoloji kullandığı bilgisini vermektedir. Son yıllarda yaşanan Covit-19 salgını da insanların hayatındaki günlük rutinleri değişmiştir. Eğitimin uzaktan olması, sosyal medya ve internet kullanım süresi ve etkisinin artması bu değişikliklerden bazılarıdır. Her bireyin değişikliklere uyum sağlaması farklı olsa da günümüz gençlerinin yeni dijital dünyaya en kolay uyum sağlayan grup olduğunu söyleyebiliriz.

Geleceğimiz olan gençlerimiz vaktinin büyük kısmını internetteki içeriklerle etkileşim halinde geçirmekte ve güvenli veya güvensiz içerikler ile karşı karşıya kalmaktadırlar. Bu sebeple gençlerin karşılaşacağı temiz ve güvenli içerik ihtiyacı da önem kazanmıştır. Yalan haberlerle mücadelede "temiz ve doğru içerik üretme", "doğru ve güvenilir bilgiye ulaşmak" ön plana çıkmaktadır. Bu amaçla ilgi çekici, eğlenceli, bilgilendirici aynı zamanda toplumumuzun ahlaki ve etik kurallarına uygun internet içeriklerinin ve içerik üreticilerinin artması önemli bir ihtiyaç olarak gözükmektedir.

Bu projemiz ile öğrenci ve öğretmenlerimizin; verilecek eğitim ve uygulamalar ile öğlencilerimizin çokça vakit geçirdikleri internet ortamında aktif ve üreten olmalarını, toplumumuzun geleneklerine ve ahlaki değerlerine uygun kendilerinin de rol aldığı güvenilir içerikler üretmelerini amaçlıyoruz. Böylece öğrencilerimiz hem teknoloji ile geçirdikleri zamanlarını verimli kullanacaklar hem de toplumsal sorunlara duyarlı gençler olarak çevrelerine örnek olacaklardır. Çeşitli konularda öğrencilerin aktif olarak rol aldıkları dijital içeriklerin oluşturulması ile hem bu konulara dikkat çekmeyi hem de gençlerin sosyal medya ve internet dünyasında karşılarına çıkan olumlu ve güvenilir içeriklerin sayısını arttırmayı amaçlıyoruz.

26.09.2022 246

26-09-202226-09-2022